ADANA / ÇUKUROVA - 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

Nis

23 Nisan 2024, ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OKULUMUZDA ÇOŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLANDI.

Nis

Adana Müze kompleksine öğretmenlerimiz Abdurrahim ÇELİK, Sevim HAZAR ve Fadime ÇELİKER nezaretinde öğrencilerimizle beraber bir ziyaret gerçekleştirildi. Adana Arkeoloji, Moda, Tarım, edebiyat, Sanayi bölümleri ilgiyle ziyaret edildi.

Nis

Okulumuzda Tuz Tüketimi ve Sağlık konulu il sağlık müdürlüğü tarafından seminer verildi.

Mrt

Okulumuzun tecrübeli Beden Eğitimi öğretmeni Elif KIZILATEŞ'in rehberliğinde öğrencilerimiz Efe YALIM, Halil Baran KAYIŞ ve Azra EŞİYOK Deniz Küreği yarışmasında Adana il 3.sü olmuşlardır. Başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz..

Mrt

Okulumuzun İdari ve Öğretmen kadrosu aileleriyle birlikte iftar yemeğinde buluştu.

Mrt

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 23 Şubat 2010'da aldığı 64/253 sayılı kararla 21 Mart'ı Uluslararası Nevruz Günü ilan etmiştir. Nevruz Bayramı ya da kısaca Nevruz dünya çapında çeşitli halklar tarafından kutlanan geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı.

Nevruz Bayramı okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin özenle hazırladıkları çeşitli etkinliklerle kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız..

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabulü münasebetiyle okulumuzda bir anma etkinliği düzenlendi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz..

Mrt

Dünya Kadınlar GünüBirleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.

Bu vesileyle günün anlam ve önemi ile ilgili çalışan, uğraş veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunuyoruz..

Mrt

Okul çevresinde yaşayan hayvanların barınabileceği alanlar oluşturmak için özellikle kuş ve kedilerin temel gereksinimleri için barınma ve beslenmeleri için uygun ortamlar oluşturma projemiz..

Mrt

Okulumuzda temizlik ve hijyen standartlarını yükselterek çevre kirliliğini azaltıp Çevre bilinci ve temizliğin önemini içselleştirmek ve farkındalık oluşturmak amaçlı sosyal sorumluluk projemiz.

Okulumuzda eTwinning Projeleri

Okulumuz eTwinning ve AB Projeleri kulübü 2023-2024 eğitim öğretim yılında kuruculuğunu yaptığı 3 uluslararası proje yürütmektedir. Kulüp danışman öğretmeni sevim hazar ve Fidan yıldırım rehberliğinde yürütülen projelerimiz: Portekiz Türkiye kurucu ortaklığında ‘From us to You ‘’, Türkiye ve Romanya kuruculuğunda ‘Travelers Trough Literary Seasons’’.Ispanya ,Romanya ve Türkiye kurucu ortaklı Women Philosophers projeleridir.

Felsefe,Edebiyat ve disiplinler arası konulardan oluşan projelerde 60 öğrencimiz aktif olarak çalışmaktadır.

Proje çalışmalarında öğrencilerimiz, yabancı dil becerileri, dijital beceriler, işbirlikçi çalışma becerilerini geliştirerek 21 yüzyıl eğitim anlayışında Avrupa yeterlilikler çerçevesince gelecek yüzyıla hazırlıklılar yapmaktadır.

Şbt

11. Sınıf Felsefe dersi ‘’Bilimsel Çalışmaların 15-17. Yüzyıl felsefesine katkılarının fark edilmesini sağlar ‘’kazanımının ders dışı etkinliklerle desteklenmesi için Okulumuz felsefe öğretmeni Sevim Hazar’ın rehberliğinde, 11. sınıf öğrencileriyle birlikte Adana Diş ve Tıp müzesi, Luvi Müzesi ve Kütüphaneye gezi düzenlenmiştir.

Şbt

Okulumuzda Deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Şbt

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü tarafından 'Deprem ve farkındalık' konulu bir seminer çalışması gerçekleştirildi.

BU ÖYLE BİR FELAKETTİ Kİ, KİMSE KENDİ HİKAYESİNE ÜZÜLEMEDİ.

ÇÜNKÜ HEP DAHA KÖTÜSÜ VARDI.  #6 ŞUBAT

Ölmedik Ama Düzelemedik..

Ock

Adana'nın kurtuluşu etkinlikleri kapsamında okulumuzda 5 Ocak 2024 tarihinde coşkulu bir anma gerçekleştirilmiştir. Etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.